Poczytaj do herbaty

kuchnia

Tajskie smaki z woka

Feria barw, gorąco, parno, słodko, kwaśno, ostro… Oto tajska tęcza smaków. Dziś mielismy poznać Tajlandię „od kuchni”. Potem chcieliśmy wyruszymy na „przytulańsko” z dzikimi tygrysami

czytaj całość »
pasje

Płótno i farby

Zawsze miałam dość sprawną pamięć fotograficzną i wprawną dłoń. Od paru lat rzadko, bo rzadko, zaczęłam eksperymentować z płótnem i farbami. Lubię rzemiosło, a odkąd

czytaj całość »
Indie

Allepey, czyli wodny świat

Rozpieszczeni ajurwedyjskimi masażami, z morską bryzą we włosach, policzkami muśniętymi Słońcem, wypiliśmy ostatnie bananowe lassie, a następnie złamaliśmy zasadę wieczornych zakupów i znaleźliśmy pierwszy otwarty

czytaj całość »